تب سنج لیزری یا دماسنج غیر تماسی

تب سنج لیزری چیست؟

دسته : مقالات کالای صنعتی

تب و افزایش دمای بدن، نشانه بیماری بوده که حتما باید به صورت مرتب چک شود، تا منجر به اتفاقات ناخوشایند نگردد.برای اندازه گیری و چک کردن تب بدن از تب سنج استفاده می شود. یکی از مدل های پرفروش این دستگاه، تب سنج لیزری یا تب سنج غیر تماسی است که با امواج مادون قرمز کار کرده و احتمال انتشار بیماری را کاهش داده و با بدن فرد بیمار تماسی ندارد. دماسنج لیزری دستگاهی با اندازه گیری بسیار دقیق و سریع، با سنجش دمای بدن از طریق پیشانی، آن را به معادل دمای دهان تبدیل می نماید.

تب سنج لیزری چیست؟

تب و افزایش دمای بدن، نشانه بیماری بوده که حتما باید به صورت مرتب چک شود، تا منجر به اتفاقات ناخوشایند نگردد.برای اندازه گیری و چک کردن تب بدن از تب سنج استفاده می شود. یکی از مدل های پرفروش این دستگاه، تب سنج لیزری یا تب سنج غیر تماسی است که با امواج مادون قرمز کار کرده و احتمال انتشار بیماری را کاهش داده و با بدن فرد بیمار تماسی ندارد. دماسنج لیزری دستگاهی با اندازه گیری بسیار دقیق و سریع، با سنجش دمای بدن از طریق پیشانی، آن را به معادل دمای دهان تبدیل می نماید.

تب سنج یا دماسنج

در شرایط معمول دمای بدن انسان بین 36.1 تا 37.2 درجه است. در شرایط کنونی که در تمام دنیا پاندمی ویروس کرونا وجود دارد، این دستگاه پزشکی بسیار پرکاربرد بوده و در شناسایی سریع بیماران کمک خواهد کرد. استفاده از تب سنج غیر تماسی، خطر انتقال این ویروس را کاهش می دهد، به دلیل اینکه نیازی به نزدیک شدن به بیمار نمی باشد.

توجه داشته باشید که لنز دماسنج را همیشه تمیز نگه دارید و روی آن خراش و صدمه ای وارد نشود.

مزایای تب سنج غیر تماسی

• دقت بالای اندازه گیری
• اندازه گیری دما بدون نیاز به تماس با بدن
• خواندن سریع دما
• نمایشگر LCD دیجیتال
• کاربرد آسان
• تطبیق پذیری

نکات لازم در حین استفاده از تب سنج
  • لنز مربوط به دماسنج را به خوبی تمیز کنید.
  • در صورت آسیب دیدگی لنز به خوبی کار نمی کند.
  • گرد و خاک، هوای شرجی، بخار از عواملی هستند که عملکرد تب سنج را دچار اخلال می کند.
  • باید به نسبت D:S توجه کرد این مقدار روی خود تب سنج نوشته شده است.
  • قبل از اندازه گیری تب آن را در محیط قرار دهید تا دمای آن با محیط یکی شود.
  • قبل از استفاده از تب سنج دست های خود را بشویید.
  • در صورت ضعیف یا خراب بودن باتری امکان دارد دمایی که نمایش داده می شود درست نباشد پس از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
تب سنج و کرونا

دمایی که از آن با دمای نرمال بدن یاد می کنند معمولا 37 درجه سانتی گراد است یا در 98.6 درجه فارنهایت. معمولا صبح ها بدن با افت دما مواجه می شود و در ادامه با افزایش. معمولا اگر برای گرفتن تب شخصی به منظور تشخیص کرونا از تب سنج استفاده می کنید باید از چند نقطه بدن برای تشخیص این موضوع استفاده کنید.

حال اگر فرد دارای کرونا باشد، تب زیر بغل باید 37.8 و یا بیشتر از این مقدار باشد و تب زیر زبان 38.5 و پیشانی هم 38.5 یا بالا تر باشد.

تب سنج تفنگی عموما یکی از بهترین گزینه ها برای تشخیص کرونا می باشد. یکی از اصلی ترین بارزه های بیماری کرونا داشتن تب بالا است.

انواع تب سنج

انواع تب سنج
  • دما سنج شیشه ای: ضد عفونی کردن در این دما سنج از ملزومات است و باید حتما مورد توجه قرار بگیرد. برای استفاده از آن باید به سمت پایین تکان داد تا جیوه به سمت پایین بیاید تا دمای 35.3 درجه سانتیگراد و بعد از این بر روی زبان یا زیر بغل به منظور گرفتن درجه حرارت. معمولا افراد با خواندن درجه حرارت روی این دماسنج مشکل داشتند. قبل از استفاده از دماسنج های دیجیتالی این دسته از دماسنج ها پرکاربرد بودند. اما همانطور که می دانید جیوه ماده ایست که ایجاد مسمومیت می کند. همچنین این نوع دماسنج را اگر بخواهید دور بیاندازید باید بسیار مراقب باشید چرا که این ماده به شدت سمی است و در دسته زباله های پرخطر قرار دارد.
  • دماسنج پلاستیکی: استفاده از این نوع تب سنج هم بسیار ساده می باشد و از پرکاربردترین ها نیز می باشد. پس از این که تب سنج را به مدت 1 دقیقه بر روی پیشانی فرد قرار دادید با تغییر رنگ ها و خط های آن می توانیددرجه حرارت را بخوانید اما نکته حائز اهمیت اینجاست که این دسته دماسنج ها از دقت بالایی بهره مند نیستند و استناد به آن ها مشکل است.
  • تب سنج دیجیتالی: عمده دلیلی که باعث شده این تب سنج دارای مخاطبان زیادی باشد دقت بالای آن است که بسیار دقیق عمل می کند. در دوران حال که کرونا شدت یافته نیز این دستگاه از جایگاه فروش ویژه ای برخوردار شده است. این تب سنج علاوه بر دقت بالا سرعت بالایی هم دارد. نحوه استفاده از آن ها هم آسان می باشد اما با این حال می توانید به کاتالوگ محصول رجوع کنید. یک صفحه نمایش بر روی این دستگاه تعبیه شده که دمای بدن را نمایش می دهد. در تکنولوژی به کار رفته در بعضی از مدل های جدید این دستگاه اگر دمای بدن نرمال باشد با رنگ سبز نمایش داده می شود و در غیر این صورت قرمز نمایش داده می شود. دما سنج های دیجیتالی قابلیت نمایش درجه حرارت بدن را در دو دمای سانتی گراد و فارنهایتت دارند. سرعت سنجش دما در دماسنج های دیجیتالی بسیار خوب و در حد 0.2 ثانیه می باشد. خطای اندازه گیری 0.3 است و همین موضوع این مدل تب سنج را به دقیق ترین مدل تبدیل کرده است. در صورتی که دمای بدن آنرمال باشد با زدن یک بوق و خاموش روشن شدن ال ای دی به شما آلارم می دهد. این تب سنج ها می توانند دمایی بین 32 تا 42 درجه سانتیگراد را به شما نمایش دهند.
  • تب سنج تفنگی (لیزری) غیر تماسی: این مدل تب سنج که لیزری می باشد برای نمایش دمای بدن به زمانی بین 1 تا 3 ثانیه احتیاج دارد و دمای بدن را بدون این که با پوست بدن تماسی داشته باشد نمایش می دهد و همین امر موجب شده مه از این مدل برای افراد استفاده شود به طور کلی پس از هر سنجش دما، تب سنج آلوده نمی شود.

خرید تب سنج لیزری یا غیر تماسی

این تب سنج ها را با برند های زیادی تولید و روانه بازار می کنند. فاصله قرار گرفتن دستگاه از بدن، دقت اندازه گیری، دما و کشور سازنده از مهم ترین فاکتور هایی هستند که برای خرید یک تب سنج باید به آن توجه کنید. همچنین محلی که قرار است در آنجا از تب سنج استفاده شود نیز حائز اهمیت می باشد.

قطعا یک فرودگاه با یک مدرسه فرق می کند. مثلا تب سنجی که در فرودگاه استفاده می شود به دلیل بالا بودن تعداد نفرات فرودگاه باید باتری داشته باشد که ماندگاری آن نسبتا زیاد باشد همینطور دما سنج بعد از هر بار استفاده نیز باید فورا با دمای محیط سازگار شود وگرنه صف تشکیل شده و موجب ازدحام می شود. مورد بعدی این است که در فرودگاه ها برای امنیت شخصی که از دستگاه تب سنج لیزری استفاده می کند باید از فاصله ای مناسب و نه چندان نزدیک عمل تب سنجی انجام شود پس دستگاه باید یک لنز قوی داشته باشد.

حال فرض کنید برای خانواده ای با جمعیت 5 نفر نیاز به یک تب سنج باشد، قاعدتا مواردی که در بالاتر ذکر شده آنقدر حائز اهمیت نمی باشد.

برای همین منظور می توانید با کارشناسان ما در فروشگاه اینترنتی پلاسفام تماس حاصل کنید تا از راهنمایی های آن ها استفاده ببرید و ضمن یک خرید مطمعن و آسان کالایی متناسب با نیازتان را دریافت کنید.

قیمت دستگاه تب سنج لیزری

عوامل متعددی وجود دارد که می تواند بر روی قیمت یک دستگاه تاثیر بگذارد مثلا وارداتی بودن آن. تیم پلاسفام از محصولاتی برای فروش به شما عزیزان استفاده می کند که علاوه بر داشتن کیفیت لازم قیمت مناسبی را هم داشته باشد.

از دیگر عواملی که بر روی قیمت موثر هستند سنسور های حرارتی به کار رفته، طول عمر مفید و ماندگاری، باتری، لنز ها و غیره هستند.

روش استفاده از تب سنج دیجیتالی

روش های استفاده از تب سنج دیجیتالی

برای این موضوع سه روش در نظر گرفته شده است:

  1. این روش که بیشتر برای کورکانی که 4 سال و بالاتر دارند مورد استفاده قرار می گیرد، این روش خوراکی می باشد یعنی کسانی می توانند از این روش استفاده کنند که قادر به نگه داشتن تب سنج در دهان باشند.
  2. روش بعدی روش مقعدی یا رکتال می باشد که برای سنجش دمای نوزادان مورد استفاده قرار می گیرد اما گاها پزشکان برای کودکان زیر 3 سال هم از آن استفاده می کنند.
  3. در این روش تب سنج در زیر بغل شخص قرار می گیرد که لازم به ذکر است که این روش دقت کمتری از دو روش قبلی دارد.

دما سنج یا تب سنج گوش

نام دیگر این تب سنج تمپانیایی است این نوع تب سنج از تکنولوژی مادون قرمز استفاده می کند. کودکان و نوزادان مخاطبان استفاده از این تب سنج هستند. اما نوازاد کمتر از 3 ماه را نباید با این مدل دما سنج تست کرد همینطور اگر کودک یا نوزاد شما گوش درد دارد یا موهای زیادی در داخل گوش های خود دارد بهتر است از این مدل تب سنج برای سنجش دمای بدنش استفاده نکنید.

نکته جالب برای این مدل تب سنح دقت بسیار بالا و زمان اندازه گیری پایین آن است که در یک ثانیه دمای بدن را نشان می دهد همین موضوع منجر شده است که پزشکان در مطب خود از این مدل استفاده کنند. برای استفاده از این مدل تب سنج کافی است آن را ضد عفونی کرده و بعد بر روی لاله گوش قرار دهید. همانطور که گفته شد این مدل بهترین و دقیق ترین مدل برای سنجش دمای کودکان است.

تب سنج پیشانی

دقت این مدل از دقت دماسنج های دیجیتالی کمتر می باشد اما قیمت نسبتا بالاتری هم دارند و دمای بدن را نسبت به گرایی که از پیشانی خارج می شود می سنجد.

دماسنج پستانکی

دقت نسبتا خوبی ندارند، استفاده از آن ها سخت می باشد زیرا کودک باید برای مدتی آن را در دهان خود نگه دارد.

کار برد انواع تب سنج

اولین نوع دما سنج ها همان طور که گفته شد تب سنج جیوه ای بودند که دقت نسبتا خوبی دارند و از آن ها بیشتر در بیمارستان ها و منازل استفاده می شود. اما به دلیل خطرناک و سمی بودن جیوه در کشور های پیشرفته استفاده از این مدل ها ممنوع می باشد.

منازل، بیمارستان ها و هر محیطی که لازم است بدانیم دمای آن چه مقدار می باشد مثل میوه فروشی، انبار، داروخانه و غیره می توان از دما سنج دیجیتالی استفاده کرد. به دلیل داشتن یک نوع سنسور حرارتی در این مدل از تب سنج ها قادر هستند دمای محیط را نیز بخوانند.

مدل تفنگی یا غیر تماسی که تقریبا می توان گفت بعد از شیوع بیماری کرونا گسترش یافت را می توان به منظور غربالگری یک جامعه آماری مورد استفاده قرار داد زیرا همان طور که گفته شد به دلیل عدم تماس با فرد دچار آلودگی نمی شود. همانظور که دیده اید در فرودگاه ها، مترو، شرکت ها و غیره از این مدل استفاده می کنند.

نظرات کاربران

مشاوره